Trenutno pregledavate Održano drugo redovno i prvo izborno zasjedanje Skupštine
Izborna skupština 2022.

Održano drugo redovno i prvo izborno zasjedanje Skupštine

 • Autor objave:
 • Kategorija objave:Novosti
 • Vrijeme čitanja:3 min. čitanja

Dana 4. prosinca 2022. godine održana je drugo redovno i prvo izborno zasjednje Skupštine udruge Gradski tamburaški orkestar Križevci u Koncertnoj dvorani Glazbene škole Alberta Štrige Križevci.

Na zasjedanju Skupštini prisustvovalo je 29 redovnih članova Udruge koji su činili kvorum te jedan podupirući član Udruge.

Skupština je prije svega izglasala zapisničarku Gordanu Božić i dva ovjerovitelja Zapisnika Skupštine Adelu Balić i Martina Pleše te je izglasala dnevni red Skupštine:

 1. Utvrđivanje broja članova prisutnih na skupštini
 2. Izbor Radnog predsjedništva (izbor zapisničara i ovjerovitelja zapisnika)
 3. Usvajanje dnevnog reda
 4. Izvješće o radu Udruge u 2022. godini
 5. Izvješće o financijskom poslovanju Udruge u 2022. godini
 6. Prijedlog plana rada Udruge u 2023. godini
 7. Izmjene i dopune Statuta, prijedlog članova i glasanje Skupštine
 8. Predstavljanje kandidatura za tijela Udruge (predsjednik/ca, potpredsjednik/ca, Upravni odbor, Nadzorni odbor)
 9. Izbor članova tijela Udruge
 10. Pitanja i prijedlozi

Po četvrtoj točki dnevnoga reda predsjednik Udruge Jurica Perharić iznio je Izvješće o radu Udruge u 2022. godini, nakon čega je iznio i Izvješće o financijskom poslovanju Udruge u 2022. godini koja su jednoglasno prihvaćena.

Po šestoj točki dnevnoga reda, član Upravnog odbora Udruge Josip Berend iznio je prijedlog plana rada Udruge u 2023. godini koji je također prihvaćen jednoglasno.

Po sedmoj točki dnevnoga reda, predsjednik Udrug Jurica Perharić iznio je odluke Upravnog odbora na zahtjev Josipa Berenda o promjeni vrste članstva za 21 redovnog člana u podupiruće članstvo te dopune i izmjene statuta vezano za ovlaštenje potpisa potpredsjednika Udruge i dopune gospodarskih djelatnosti. Prijedlozi su jednoglasno prihvaćeni.

Na prijedlog Upravnog odbora Skupština je jednoglasno prihvatila proglašenje Stjepana Fortune počasnim potpredsjednikom Udruge.

Po osmoj točki dnevnoga reda, predsjednik Udruge iznio je nove kandidature za radna tijela Udruge.

 • Predsjednik: Jurica Perharić
 • Potpredsjednica: Dijana Mijač Dretar
 • Tajnik: Josip Berend
 • Upravni odbor: uz stalne članove predsjednika i tajnika, Branka Špoljar, Ivan Matej Bogati i Klaudije Mažar
 • Nadzorni odbor: Krešimir Španić, Gordana Božić i Sandro Novosel

Skupština je jednoglasno prihvatila kandidature svih radnih tijela Udruge.

Na kraju zasjedanja Skupštine, predsjednik Jurica Perharić se zahvalio svim članovima Udruge na povjerenju i ponovnom izglasavanju te predanom radu u zadnje dvije godine postojanja. Također se zahvalio i novim vođama sekcija Klaudiju Mažaru, Ivanu Jambrecu i Ivanu Pavljaku na velikom trudu. Za kraj se zahvalio dirigentu Igoru Kudeljnjaku na uloženom trudu i vremenu koji se također obrati Skupštini riječima zahvale radnim tijelima Udruge te svim članovima Udruge na predanom radu i entuzijazmu. Naglasio je kako mu je veliki užitak raditi baš s ovim orkestrom te kako se veseli novim uspjesima i nastupima. Za kraj je svima poželio sreću na Godišnjem koncertu koji se održao istoga dana.