ŽUPANIJSKI TAMBURAŠKI ORKESTAR "STJEPAN BUJAN-STIPIĆ" ČAKOVEC

Dirigent Tomislav Cvrtila

Orkestri - Kategorija C - bez dobnog ograničenja

Raspored

Program

  1. Božo Potočnik: Promenada

  2. Josip Kaplan: Pjesma i ples br. 2 (Kamen se bjelasa)

  3. Julije Njikoš: Hrvatski ples br. 10 (Međimurski)

  4. Tomislav Uhlik: Tartufada


Trajanje programa: 19:00

Biografija sastava

Ostvarivši brojne nastupe diljem Hrvatske i izvan njezinih granica (Slovenija, Austrija,Mađarska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovačka, Bugarska), Županijski tamburaški orkestar Stjepan Bujan – Stipić je od svojega osnutka 1997. god. postao uistinu prepoznatljivim predstavnikom tamburaške glazbe.
Od prvih svojih nastupa na raznim manifestacijama do današnjih dana orkestar je ostvario uistinu zapažene uspjehe na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama te je tako na Međunarodnom natjecanju tamburaških orkestara i sastava u Osijeku orkestar do sada osvojio čak deset zlatnih, jednu srebrnu, tri brončane plakete te zlatnu plaketu „Tambura Pajo Kolarić“ s najvećom pohvalom. Zapažene uspjehe posljednjih godina orkestar postiže na Susretima tamburaških orkestara i sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture pa se tako može podičiti trima trećim nagradama, dvjema nagradama za najbolju izvedbu djela u nakladi Hrvatskoga sabora kulture, trima zlatnim plaketama te dvjema Grand prix nagradama za najviše ocijenjeni orkestar u kategoriji koncertnih orkestara. Na međunarodnom planu se posebno ističe osvajanje zlatne plakete na 10. Internacionalnom festivalu mladih u Bratislavi 2019. godine te osvajanje zlatne diplome i Grand prix nagrade 2023. godine. Od prvih svojih dana orkestar redovito surađuje s priznatim i poznatim glazbenicima i zborovima, a dirigentska palica orkestra se danas nalazi u rukama prof. Tomislava Cvrtile.

Članovi sastava

Nikola Kraljić, Timotej Kocen, Ema Krčmar, Zita Zamuda, Melanie Horvat, Ivan Blažic, Matej Mađarić, Sara Krčmar, Karlo Perhoč, Mario Goričanec, Marko Mikulaj, Luka Čeh, Josip Zlatarek, Matej Lesar, Borna Fučec, Luka Radiković, Pablo Srpak Šoltić, Karlo Bermanec, Nikola Lepen, Petar Borko, Nikolina Novak, Noa Botić, Filip Namjesnik, David Dolenec, Kristijan Kutnjak, Andrija Goričanec, Damir Markuš, Tomislav Cvrtila

TOMISLAV CVRTILA

Tomislav Cvrtila (Koprivnica, 1986) diplomirao je glazbenu pedagogiju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.              Po završetku studija zapošljava se u Glazbenoj školi Fortunat Pintarić u Koprivnici kao profesor teoretskih predmeta i voditelj dječjeg zbora s kojim ostvaruje zapaženi rezultat na „Glazbenim svečanostima hrvatske glazbene mladeži“ u Varaždinu. Od 2013. god. se zapošljava u Glazbenoj školi u Varaždinu također kao profesor teoretskih predmeta, tambure i voditelj dječjeg zbora s kojim osvaja brojne nagrade na domaćim i međunarodnim natjecanjima. Nekoliko je godina obavljao funkciju člana Županijskog prosudbenog povjerenstva za pjevačke zborove na „Glazbenim svečanostima hrvatske glazbene mladeži“ u Varaždinu, a trenutno je član istog povjerenstva za Međimursku županiju. Vodio je brojne pjevačke zborove i tamburaške sastave, a od 2017. godine preuzima vodstvo Županijskog tamburaškog orkestra „Stjepan Bujan Stipić “ u Čakovcu s kojim također bilježi iznimne rezultate na državnim smotrama i međunarodnim natjecanjima. Od 2018. godine postaje vanjski suradnik, a potom i asistent na Učiteljskom fakultetu odsjeka u Čakovcu, nakon čega upisuje doktorski studij Cjeloživotno obrazovanje i obrazovne znanosti na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu, Sveučilišta u Zagrebu. Trenutno je dotorand na istom studiju, a njegovo područje znanstvenog interesa su teme vezane uz glazbenu pedagogiju i metodiku glazbene kulture.

Međunarodni glazbeni festival Sonus

A. G. Matoša 4, Križevci

mgf.sonus@gmail.com

+385 99 407 4710 (Josip Berend, producent)

Gradski tamburaški orkestar Križevci
Glazbena udruga Opus
Glazbena škola Alberta Štrige Križevci