TAMBURAŠKI ORKESTAR HPD RODOLJUB VIROVITICA

Dirigentica Mirna Mihalković

Orkestri - Kategorija C - bez dobnog ograničenja

Raspored

Program

  1. Julije Njikoš: Baranjska rapsodija

  2. Nicolo Paganini (obr. Valentin Veljko Škorvaga): Moses – Fantasie (Varijacije na Rossinijevu temu)
      • brač solo: Dinko Magenhajm

  3. Astor Piazzolla (obr. Damir Butković): Libertango

  4. Božo Potočnik: Dohvati crvenu trešnju


Trajanje programa: 23:00

Biografija sastava

HPD “”Rodoljub”” osnovano je davne 1880. godine u Virovitici. Jedno je od najstarijih amaterskih društava sjeverne Hrvatske jer pod istim imenom neprekidno djeluje već 144 godine. U njegovom sastavu djeluje mješoviti pjevački zbor, ženski vokalni sastav, tamburaški orkestar i tamburaški sastav. Tamburaški orkestar djeluje zadnjih šezdeset godina. Dugogodišnji dirigent tamburaškog orkestra bio je Dragutin Kosanović, njegov rad nastavio je Nenad Koržinek, a od 2005 –e godine orkestar vodi dirigentica Mirna Mihalković. Značajan doprinos velikoj popularnosti tambure i tamburaške glazbe u našem kraju i našem gradu dala je tamburaška sekcija HPD „Rodoljub“. Tamburaški orkestar nastupio je na Festivalu hrvatske tamburaške glazbe u Osijeku 1993. godine. Sudjelovao je na brojnim koncertima (samostalno i sa mješoviti pjevačkim zborom HPD „Rodoljub“), na brojnim manifestacijama u Virovitici i po brojnim gradovima Lijepe naše i u inozemstvu (Mađarska, Češka, Belgija).Tamburaški orkestar je nastupio (zajedno s mješovitim zborom) i u Rimu, gdje je održan cjelovečernji koncert u crkvi sv. Jeronima, i audijenciji kod sv. Oca pape Ivana Pavla II. 1998. godine. Redovito nastupa na međunarodnim natjecanjima i državnim smotrama tamburaških orkestara kao jedini predstavnik županije. Društvo je izdalo tri nosača zvuka. Tamburaški orkestar HPD „Rodoljub“ pod vodstvom Mirne Mihalković dobitnik je sedam Zlatnih plaketa „Tambure Paje Kolarića“ na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku i jedne Srebrne plakete.

Članovi sastava

Jakov Šoš, Martin Maljković, Patrik Radmanić, Lara Černi, Petra Kovačević, Ivano Turnaj, Dinko Magenhajm, Marko Kovač, Damjan Relić, Matija Feketija, Gabrijel Radmanić, Tea Blažev, Gabrijel Tišljar, Luka Nater, Marko Hečimović, Jurica Kolec, Leo Pavić, Sara Novosel, Kristijan Fujs, Luka Ribić, Borna Gernhard, Matej Hajmaši, Domagoj Ribić, Miloš Čović, Petar Grgurić

MIRNA MIHALKOVIĆ

Rođena je u Čakovcu 1981. godine gdje završava osnovnu školu. Srednju glazbenu školu završava u Varaždinu kao glazbenik teoretskog smjera. Diplomirala je Glazbenu kulturu na Filozofskom fakultetu u Osijeku 2004. godine. Tijekom 2004. godine radi u Osnovnoj umjetničkoj školi u Čakovcu, zatim kao profesor glazbene kulture u OŠ u Daruvaru i Pitomači, a od rujna 2005. godine kao nastavnik tambure i tamburaškog orkestra u OGŠ Jan Vlašimsky u Virovitici gdje radi i danas. Kao nastavnik pedagog osvojila je brojne nagrade na natjecanjima tambure u organizaciji HDGPP-a, na natjecanjima „Mladi Padovec“ u Novom Marofu, natjecanju „Sonus“ u Križevcima i na Međunarodnim natjecanjima u Subotici i Požegi. Tamburaški orkestar GŠ Jan Vlašimsky 2015. godine pod vodstvom Mirne Mihalković osvaja prvu nagradu na Regionalnom natjecanju i drugu nagradu na Državnom natjecanju u Primoštenu.
Od veljače 2005. godine, dirigentica je i umjetnička voditeljica mješovitog pjevačkog zbora i tamburaškog orkestra HPD „Rodoljub“ iz Virovitice. Zbor HPD „Rodoljub“ pod vodstvom Mirne Mihalković dobitnik je niza nagrada i priznanja na Državnim i Međunarodnim natjecanjima i smotrama.
Tamburaški orkestar HPD „Rodoljub“ pod vodstvom Mirne Mihalković osvojio je sedam Zlatnih plaketa „Tambura Paje Kolarića“ na Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku 2007., 2008., 2009., 2010., 2016., 2018. i 2019. godine i srebrnu plaketu 2017. godine.

Međunarodni glazbeni festival Sonus

A. G. Matoša 4, Križevci

mgf.sonus@gmail.com

+385 99 407 4710 (Josip Berend, producent)

Gradski tamburaški orkestar Križevci
Glazbena udruga Opus
Glazbena škola Alberta Štrige Križevci