GITARISTIČKI SEKSTET GLAZBENE ŠKOLE U VARAŽDINU

Glazbena škola u Varaždinu

Veliki komorni sastavi - Kategorija B - 19 ili manje godina

Raspored

Program

  1. Carlos Gardel (obr. Moreno Vinceković): Por Una Cabeza

  2. Dmitrij Šostakovič (obr. Moreno Vinceković): Valcer br.2

  3. Henry Mancini (obr. Moreno Vinceković): Pink Panther


Trajanje programa: 15:00

Biografija sastava

Gitaristički sekstet Glazbene škole u Varaždinu osnovan je prije 5 godina, a njegovi članovi redovni su učenici srednje glazbene škole, glavni predmet gitara. Dosad su sudjelovali na desetak međunarodnih natjecanja i osvojili isto toliko prvih nagrada, najčešće i prvih mjesta u svojoj kategoriji. Ostvarili su niz nastupa i koncerata u Hrvatskoj i Sloveniji, te snimili video spot. Voditelj ansambla je gitarski pedagog Moreno Vinceković, prof. savjetnik.

Članovi sastava

  • Laura Herak
  • Roko Kočet
  • David Golenja
  • Nela Grđan
  • Mia Galić
  • Ema Posavec Kovač

MORENO VINCEKOVIĆ

Moreno Vinceković na Glazbenoj školi u Varaždinu radi kao nastavnik gitare i komorne glazbe, te je pročelnik Odjela za gitaru i tambure. Odlukom državne Agencije za odgoj i obrazovanje 2017. godine stječe status profesor mentor, a 2022. godine status profesor savjetnik.
Od školske godine 2018./2019. imenovan je voditeljem međužupanijskog stručnog vijeća nastavnika gitare. Tri godine zaredom, u periodu od 2020. do 2023. godine, primio je priznanje Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta kao jedan od najuspješnijih profesora u sustavu obrazovanja u Republici Hrvatskoj.
Njegovi učenici dobitnici su mnogobrojnih visokih nagrada na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima, nastupali su na Varaždinskim baroknim večerima te kao solisti s Varaždinskim komornim orkestrom.
Studij gitare do sada je upisalo 14 njegovih učenika na muzičkim akademijama u Republici Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj i Engleskoj.
1998. godine sudjeluje u osnivanju Hrvatske udruge gitarskih pedagoga – HUGIP, koju vodi kao predsjednik od 2002.-2010. godine.
U periodu od 2005.- 2013. član je predsjedništva Hrvatskog društva glazbenih i plesnih pedagoga, kao i ocjenjivačkih sudova u disciplini gitara na regionalnim i državnim natjecanjima u organizaciji Ministarstva i HDGPP-a.
Djeluje i kao član ocjenjivačkih sudova na međunarodnim natjecanjima.
U periodu od 2000.-2013. bio je ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu.

Međunarodni glazbeni festival Sonus

A. G. Matoša 4, Križevci

mgf.sonus@gmail.com

+385 99 407 4710 (Josip Berend, producent)

Gradski tamburaški orkestar Križevci
Glazbena udruga Opus
Glazbena škola Alberta Štrige Križevci