DUO LHOTKA

Mali komorni sastavi - duo i trio - Kategorija C - bez dobnog ograničenja

Raspored

Program

 1. Bohuslav Martinu: Sonatina za klarinet i klavir H. 356
   • I. Moderato
   • II. Andante
   • III. Poco allegro

 2. Claude Debussy: Première Rhapsodie, L. 116

 3. Norbert Burgmüller: Duo za klarinet i klavir, op. 15 


Trajanje programa: 30:00

Biografija sastava

Petra Šket (klavir) diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Ide Gamulin te trenutno završava specijalizaciju kod Danijela Detonija.
Nathan Ukalović (klarinet) diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Davora Rebe.
Njihov zajednički glazbeni put započinje upoznavanjem u Sisku, nakon što su se oboje zaposlili u GŠ Frana Lhotke. Od tada rade na akademiji s prof. Danijelom Detonijem te su održali jedan recital te nekoliko manjih nastupa u Zagrebu i Sisku.

Članovi sastava

 • Petra Šket
 • Nathan Ukalović

DANIJEL DETONI

Glazbeno je obrazovanje započeo u Zagrebu u klasi Olge Detiček u Glazbenoj školi Vatroslav Lisinski, a nastavio u razredima Lászla Baranyayja i Balázsa Kecskésa na Glazbenom sveučilištu Liszt Ferenc u Budimpešti te Itamara Golana na Konzervatoriju u Parizu. Svoja je znanja stjecao i u radu s renomiranim umjetnicima kao što su Pnina Salzman, Emanuel Krasovsky, Hamsa al-Wadi, Felix Gottlieb, Pál Éder i Dénes Várjon. Od ranih dana strastveni je komorni glazbenik: u travnju 2003. u duu s violinisticom Mártom Deák pobijedio je na Državnom natjecanju Leó Weiner u Budimpešti, a u kolovozu 2006. osvojio i Nagradu izraelske Zaklade Isman za iznimnu interpretaciju Ligetijeve glazbe. Hrvatska glazbena mladež proglasila ga je najboljim mladim glazbenikom 2008. godine. Iste mu je godine objavljen solistički album s izabranim djelima Dubravka Detonija u izdanju diskografske kuća Croatia Records, a ista kuća je 2014. izdala i nosač zvuka Journey through Europe u suradnji s violončelisticom Kajanom Pačko. Od 2009. podučava klavir, a od 2015. klavir i komornu glazbu na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu.

Međunarodni glazbeni festival Sonus

A. G. Matoša 4, Križevci

mgf.sonus@gmail.com

+385 99 407 4710 (Josip Berend, producent)

Gradski tamburaški orkestar Križevci
Glazbena udruga Opus
Glazbena škola Alberta Štrige Križevci